Contact: info@noordzeeurk.com  

Home | Contact |
  Navigatie
  » Vers
  » Diepvries
  » Kwaliteit
  » Contact
  » Links

Online Support
Skype Me™!

My status

Nieuws

10-05-2010, Urk-   Eerste kist meischol geveilt voor 116.000 EURO. Opbrengst voor KIKA. Noordzee Urk / Noordzee International laatste bieder!


_____________________________________________________

21-10-2008, Urk-   Graag willen we U kennis laten maken met ons vriesproces. Klik hier om ons productieproces van de tong te bekijken.

Voor meer informatie betreffende ons productieproces of onze producten, neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

26-08-2008, Urk-   Trots presenteren we U ons MSC-certificaat(Chain of custody). De Marine Stewardship Council (MSC) is een non-profit organisatie die een keurmerk geeft aan duurzaam gevangen vissoorten. De MSC is in 1997 opgericht door het Wereld Natuurfonds en Unilever. De MSC is gevestigd in Londen. Het keurmerk is bedoeld voor vis die gevangen wordt op een manier die het onderwatermilieu weinig kwaad doet en de visstand niet uitput. Unilever, 's werelds grootste inkoper van bevroren vis, heeft zich tot doel gesteld om per 2005 alle vis uit duurzame bronnen te betrekken. In Nederland en België is echter nog weinig gecertificeerde vis te koop. Hier willen wij als bedrijf graag op inspelen.

Voor meer informatie neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

10-07-2008, Urk-  Vandaag nemen we de Zeebaars onder de loep. De Europese zeebaars of zeebaars (Dicentrarchus labrax) is een straalvinnige vis uit de familie van Moronidae en behoort derhalve tot de orde van baarsachtigen (Perciformes). De vis kan een lengte bereiken van 103 cm. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar. Hij moet niet verward worden met de zeebaars of zaagbaars (Familie: Serranidae) uit dezelfde orde. De zeebaars komt zowel in zoet als zout water voor. Ook in brakwater is de soort waargenomen. De vis prefereert een subtropisch klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan. Bovendien komt de zeebaars voor in de Middellandse Zee. De diepteverspreiding is 0,5 tot 100 m onder het wateroppervlak. De soort kan worden bezichtigd in sommige openbare aquaria. De zeebaars is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. De vis wordt in de Zuidelijke Noordzee duurzaam met de lijn gevangen, met name op wrakken in de zomer. In Het Kanaal wordt, voornamelijk in de wintermaanden, met staande netten gevist.Ook wordt zeebaars in verschillende mediterrane landen gekweekt. Er wordt vooral gebruik gemaakt van open kooien in zee, maar ook van intensieve gesloten systemen. De zeebaars is een carnivoor en wordt gevoed met wilde vis. Het verschil tussen gekweekte en wilde zeebaars is vaak niet te proeven.

We kunnen de zeebaars zowel bevroren als vers leveren. Als filet, heel en heel gestript.
Voor meer informatie neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

17-06-2008, Urk-  Deze week willen we de Tongschar onder uw aandacht brengen. De tongschar (Microstomus kitt) is een straalvinnige vis uit de familie van schollen (Pleuronectidae), orde platvissen (Pleuronectiformes), die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan. De tongschar kan maximaal 65 centimeter lang en bijna 3 kilogram zwaar worden. De hoogst geregistreerde leeftijd 23 jaar. Het lichaam van de vis heeft een gedrongen vorm. De vis heeft geen zijlijn, maar wel één dorsale vin en één anale vin. De tongschar is een zoutwatervis die voorkomt in een gematigd klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën en wateren op een harde ondergrond. De diepte waarop de soort voorkomt is 10 tot 200 meter. Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit ongewervelden, waarbij een voorkeur bestaat voor borstelwormen. De tongschar is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang. De soort kan worden bezichtigd in sommige openbare aquaria. De soort komt niet voor op de Rode Lijst van de IUCN.

We kunnen de tongschar zowel bevroren als vers leveren. Als filet en heel gestript.
Voor meer informatie neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

01-06-2008, Urk-   Deze week in de picture: De Tong; De tong (Solea solea) is een bruingevlekte platvis. Tong heeft een voorkeur voor relatief ondiep water met een zand- of modderbodem. De tong komt voor in het water van de oostelijke Atlantische Oceaan van Zuid-Noorwegen tot aan Senegal en vrijwel de gehele Middellandse Zee. In de winter trekt de tong zich terug naar het iets warmere water in de zuidelijke Noordzee. De tong dankt zijn naam aan de ovaalronde vorm. Zijn kleine oogjes staan dicht bij elkaar aan de rechterzijde van het lichaam. Dat geeft de vis de mogelijkheid om half ingegraven in het zand op een voorbijzwemmende prooi te loeren. De tong wordt net als alle andere platvissen geboren als een 'gewone' vis met een oog aan beide zijden van het lichaam. De jonge tong ondergaat echter al snel -als hij net iets groter is dan 1 cm- een metamorfose tot platvis. Een tong kan maximaal ongeveer 70 cm lang worden. Behalve aan de typerende lichaamsvorm kan de tong ook gemakkelijk herkend worden aan de tastdraadjes die zich onder aan de bek bevinden. De tastdraadjes worden gebruikt voor het opzoeken van voedsel: vooral wormen, maar ook kreeftachtigen en schaaldieren. De kleinste tong wordt aangeduid met de naam 'sliptong' (en dus niet 'slibtong') naar het Engelse 'slip' dat 'klein' betekent.

We kunnen de tong zowel bevroren als vers leveren. Als filet, heel met huid en heel zonder huid.
Voor meer informatie neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

26-05-2008, Urk-   Deze week in de picture: De Schol; De schol (Pleuronectus platessa) is een platte ruitvormige vis die samen met onder andere de bot en schar tot de scholachtigen wordt gerekend, die op hun beurt deel uitmaken van de platvissen. De huid van de schol is aan de rechterkant groenbruin en heeft oranje stippen. De ogen van de schol zitten aan de rechterkant. Aan de linkerkant (de blinde zijde) is de schol wit. De kleine scholletjes zwemmen recht op na hun geboorte en zien er dan ook uit als andere vissen. Na ongeveer 6 weken ondergaan ze een gedaanteverwisseling, waarbij een van hun ogen naar de andere kant groeit en ze zich tot platvis ontwikkelen. De volwassen schol zwemt met een golvende beweging. Vooral de lange rugvin en anaalvin zorgen voor de voortbeweging. De schol komt onder andere veel voor in de Atlantische Oceaan, bijvoorbeeld de Noordzee, de Oostzee en het westelijke deel van de Middellandse Zee. De vis leeft vooral veel op de bodem van de zee en niet ver van de kust. Hij voedt zich voornamelijk met weekdieren en wormen.

Bij ons bedrijf is deze vissoort zowel vers als diepgevroren te krijgen. Heel, panklaar en als filet. Voor meer informatie, neem contact op met Rein Kramer.

_____________________________________________________

08-05-2008, Urk-   Deze week nieuw; Top Kwaliteit Rode Mullen. Onze Mullen zijn gevangen door de UK 112, winaar van de Productschap Prijs 2008. De Rode Mullen worden met de uitsterste zorg behandeld, zowel aan boord als in het bedrijf. Voor meer informatie, neem contact op met Rein Kramer._____________________________________________________


Nieuw in ons assortiment zijn de Langoustines, ook wel Noorse Kreeft genoemd. We kunnen ze U leveren in verschillende maten:
    -4-7st/kg
    -5-10st/kg
    -8-12st/kg
    -10-15st/kg
    -16-20st/kg
© 2007 www.noordzeeurk.nl  
Noordzee Urk BV - Noordzee International BV